Joghurtfagyi

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • személyenként 2dl natúrjoghurt
  • 1 kávéskanál citromlé
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg eper
  • pirított mandula.

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük a citromlével és az édesítőszerrel, majd összeturmixoljuk a gyümölcsök felét és ezt is hozzáadjuk. A masszát tálkákban lefagyasztjuk. Tálalás előtt kb. 20 perccel kivesszük, hogy egy kicsit megpuhuljon. Epret és a málnát halmozunk rá, jó kedvvel, bőséggel és megszórjuk apróra tört, pirított mandulával.

Hasonló receptek

Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Bundás sült banán

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes

Túrós pille

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: