Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)
Hozzávalók:
- 300 g főtt
- áttört burgonya
- 400 g gluténmentes liszt
- kb. 200-300 ml langyos víz (+ tej)
- 30 g friss budafoki élesztő
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben vagy vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A burgonyát megfőzzük és áttörjük és a liszttel, az olajjal, a sóval és a folyadékkal együtt lágyabb tésztát készítünk, jól felverjük. Langyos helyen kb. 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.
Hasonló receptek
Csiburéki
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ropogós zabpelyhes bomba
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Korpás házikenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes