Receptkereső

Gluténmentes keksz

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 150 g gluténmentes liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 1 tojás
  • 90 g vaj
  • 0.5 dl tej
  • sütőpor
  • édesítőszer/cukor

Elkészítés:

A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral. A vajat kicsit megolvasztottam, elkevertem benne 1-2 ek. édesítőszert, és hozzáadtam a liszthez a tojással együtt. Jól elkevertem, majd belekerült egy kis tej is. A tésztának száraznak kell lennie, épphogy csak formázható legyen, ettől lesz keksz állagú. Kis gombócokat tettem a tepsibe és szétlapítottam őket. 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.

Új keresés

Válasszon diétát: