Gluténmentes keksz
Hozzávalók:
- 150 g gluténmentes liszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 tojás
- 90 g vaj
- 0.5 dl tej
- sütőpor
- só
- édesítőszer/cukor
Elkészítés:
A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral. A vajat kicsit megolvasztottam, elkevertem benne 1-2 ek. édesítőszert, és hozzáadtam a liszthez a tojással együtt. Jól elkevertem, majd belekerült egy kis tej is. A tésztának száraznak kell lennie, épphogy csak formázható legyen, ettől lesz keksz állagú. Kis gombócokat tettem a tepsibe és szétlapítottam őket. 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.
Hasonló receptek
Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Keksztorta (sütés nélkül)
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes