Receptkereső

Gluténmentes keksz

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 150 g gluténmentes liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 1 tojás
  • 90 g vaj
  • 0.5 dl tej
  • sütőpor
  • édesítőszer/cukor

Elkészítés:

A lisztet elkevertem a sóval, sütőporral. A vajat kicsit megolvasztottam, elkevertem benne 1-2 ek. édesítőszert, és hozzáadtam a liszthez a tojással együtt. Jól elkevertem, majd belekerült egy kis tej is. A tésztának száraznak kell lennie, épphogy csak formázható legyen, ettől lesz keksz állagú. Kis gombócokat tettem a tepsibe és szétlapítottam őket. 180 fokon kb. 15 percig sütöttem.

Hasonló receptek

Somlói galuska

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Máglyarakás

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Kókuszkocka

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: