Kapucinus rizskuglóf
Hozzávalók:
- 16 dkg rizs
- 7 dl tej
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1 csomag gluténmentes vaníliáscukor
- 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
- 2 fürt szőlő
- só a csokoládé#A mártáshoz: 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 5 dkg gluténmentes
- kakaópor
- 5 dkg gluténmentes csokoládé
- 1 kupica rum
- 1 dkg gluténmentes liszt
Elkészítés:
A megmosott rizst vaníliás tejben, pici sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük tojássárgájával, cukorral és vaníliáscukorral, hozzátesszük a főtt rizst és a tojásfehérjéből felvert kemény habot, majd lazán összekeverjük. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe kakaóport keverünk. A kuglófformát kivajazzuk, először a kakaós-rizses felverttel töltjük félig, majd a sárga színű rizsmasszával teletöltjük a formát. Közepesen forró sütőben megsütjük. A kuglófot a formából tálra borítjuk, felszeleteljük, a közepét szőlővel díszítjük és a csokoládémártást melléöntjük.#A csokoládémártás: A cukrot a tojássárgájával, kakaóporral és a liszttel habverővel elkeverjük. Majd felöntjük a csokoládéval felforralt tejjel és felfőzzük, amíg krémsűrűségű lesz. Majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és a rumot.
Hasonló receptek
Vaníliás karika
Desszert, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Borissza piskóta
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Képviselőfánk
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes