Kapucinus rizskuglóf
Hozzávalók:
- 16 dkg rizs
- 7 dl tej
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1 csomag gluténmentes vaníliáscukor
- 2 evőkanál gluténmentes kakaópor
- 2 fürt szőlő
- só a csokoládé#A mártáshoz: 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 3 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 5 dkg gluténmentes
- kakaópor
- 5 dkg gluténmentes csokoládé
- 1 kupica rum
- 1 dkg gluténmentes liszt
Elkészítés:
A megmosott rizst vaníliás tejben, pici sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük tojássárgájával, cukorral és vaníliáscukorral, hozzátesszük a főtt rizst és a tojásfehérjéből felvert kemény habot, majd lazán összekeverjük. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe kakaóport keverünk. A kuglófformát kivajazzuk, először a kakaós-rizses felverttel töltjük félig, majd a sárga színű rizsmasszával teletöltjük a formát. Közepesen forró sütőben megsütjük. A kuglófot a formából tálra borítjuk, felszeleteljük, a közepét szőlővel díszítjük és a csokoládémártást melléöntjük.#A csokoládémártás: A cukrot a tojássárgájával, kakaóporral és a liszttel habverővel elkeverjük. Majd felöntjük a csokoládéval felforralt tejjel és felfőzzük, amíg krémsűrűségű lesz. Majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt és a rumot.
Hasonló receptek
Barackos papucs
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kelt pite
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Modern zabos almás lepény
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes