Lecsós pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
 - (1 kicsi csípős paprika)
 - 50 dkg zöldpaprika
 - 40 dkg paradicsom
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1 gluténmentes erőleveskocka/ételízesítő
 - 1 teáskanál gluténmentes gulyáskrém
 - olaj
 
Elkészítés:
A húst kockákra vagy vékony szeletekre vágva kevés olajban átforgatjuk, hogy minden oldalán fehér színt kapjon, majd egy tálba szedjük. Az apróra vágott hagymát a maradék olajon megpároljuk, beletesszük a paradicsomot (előzőleg a héját lehúzzuk), aztán a felszeletelt paprikát, végül az elősütött húst. Kevés vízben összekeverjük a leveskockát és a gulyáskrémet, s ráöntjük a húsra. Fedő nélkül felforraljuk, majd takaréklángon kb. 40 percig főzzük. Ha szükséges, megsózzuk. Párolt rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.
Hasonló receptek
Firenzei halfilé
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos joghurtos pulykaszeletek
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes