Zöldborsós sertéskaraj

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • fél kg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshgyma
  • 10 fej vöröshagyma
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dl tejszín
  • liszt
  • vaj
  • olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt két percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsőt és kevés sós vízet aláöntve megpuhítom, majd a zsírjára sütöm. A feleseges zsiradékot kiöntjük. A serpenyőbe öntjük a tejszínt, felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, fűszerezzük és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Belereszeljük a sajtot, borssal ízesítjük. Ezután a kicsontozott karajt kiverjük és beirdaljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon ropogósra sütjük. Majd a hússzeleteket beletesszük a mártásba és összemelegítjük.

Hasonló receptek

Spenótos tészta

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás, csirkemájas rakott burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: