Paradicsomos bab egytál sertéshúsgombócokkal
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál zellerlevél
- őrölt bors
- só
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 4 dl zöldségleves
- 50 dkg zöldséglevesben főtt tarkabab
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A húst, a tojással, a zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel jól keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk meg és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, keverjük bele a paradicsompürét és öntsük fel a zöldséglevessel. Amikor felforrt, tegyük bele a vizes kézzel diónyi nagyságúra formázott húsgombócokat és lassú tűzön főzzük 15 percig. Közben, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítsük. Ezután adjuk hozzá a főtt babot, az apró kockákra vágott paradicsomot és főzzük készre.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombával töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes