Parmezános grillezett padlizsán
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 40 dkg paradicsom (hámozott)
- 1 darab mozzarellagolyó
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 1 kisebb darab vöröshagyma
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vágjuk fél centis szeletekre és sózzuk meg. Az apróra vágott hagymát az olajban dinszteljük meg, szórjuk bele az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és főzzük 10 percig. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot és jól keverjük össze. Mossuk le a padlizsánszeleteket és süssük meg roston. A szeletek felével béleljünk ki négy kis formát. Tegyünk rájuk egy réteg paradicsomszószt, szórjuk meg a felkockázott mozzarellával, aztán ismét egy réteg padlizsánt, majd a szószt, a mozzarellát, végül fedjük le a maradék padlizsánnal és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig. Amikor kész, hagyjuk kihűlni és a formából tányérra borítva, a maradék szósszal kínáljuk.
Hasonló receptek
Patiszongulyás
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes