Parajgaluska
Hozzávalók:
- 50 dkg paraj
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 5 zsemle
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A parajt nyersen ledaráljuk, 2 dkg zsírban megpároljuk, liszttel meghintjük és jól elkeverjük. A zsemléket tejbe beáztatjuk, jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk és húsdarálón átdarálva a parajhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, alaposan összekeverjük, majd kis galuskákat szaggatva, lassan fövő, sós vízben kifőzzük. A maradék zsírban a zsemlemorzsát megpirítjuk és a galuskákat beleforgatjuk. Tálaláskor a reszelt sajttal meghintjük.
Hasonló receptek
Sajtos rakott zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes
Paneer Korma
Vegetáriánus , Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes