Parajgaluska
Hozzávalók:
- 50 dkg paraj
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 5 zsemle
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A parajt nyersen ledaráljuk, 2 dkg zsírban megpároljuk, liszttel meghintjük és jól elkeverjük. A zsemléket tejbe beáztatjuk, jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk és húsdarálón átdarálva a parajhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, alaposan összekeverjük, majd kis galuskákat szaggatva, lassan fövő, sós vízben kifőzzük. A maradék zsírban a zsemlemorzsát megpirítjuk és a galuskákat beleforgatjuk. Tálaláskor a reszelt sajttal meghintjük.
Hasonló receptek
Halas tészta kollégium módra (görög salátával)
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Oreganós sült padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Aszpikos vegyes zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes