Sajtos rakott zöldség

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldség (zöldbab
  • sárgarépa
  • spárga
  • karalábé
  • kelbimbó vagy karfiol)
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • vagy edami sajt
  • 1 ev?kanál olaj

Elkészítés:

Bármelyik fent felsorolt zöldségből készíthető, de süthetjük vegyesen is. A zöldséget megtisztítjuk, ha kell, eldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. A lisztből a tejjel és a vajjal besamelt főzünk (tej helyett főzhetjük a zöldség főzővizéből is), a tűzről levéve a tejföllel elkeverjük és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot. A főtt zöldség felét kiolajozott tűzálló tálra fektetjük, rásimítjuk a mártás felét, erre ismét zöldség jön és befedjük a mártással. Meghintjük a maradék sajttal és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk túl barnára, nehogy a tetején a sajt megkeseredjen.

Hasonló receptek

Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós zöldbabsaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás rakott tök

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: