Sajtos rakott zöldség

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldség (zöldbab
  • sárgarépa
  • spárga
  • karalábé
  • kelbimbó vagy karfiol)
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • vagy edami sajt
  • 1 ev?kanál olaj

Elkészítés:

Bármelyik fent felsorolt zöldségből készíthető, de süthetjük vegyesen is. A zöldséget megtisztítjuk, ha kell, eldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. A lisztből a tejjel és a vajjal besamelt főzünk (tej helyett főzhetjük a zöldség főzővizéből is), a tűzről levéve a tejföllel elkeverjük és hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot. A főtt zöldség felét kiolajozott tűzálló tálra fektetjük, rásimítjuk a mártás felét, erre ismét zöldség jön és befedjük a mártással. Meghintjük a maradék sajttal és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk túl barnára, nehogy a tetején a sajt megkeseredjen.

Hasonló receptek

Túrós burgonyakrém

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gnocchi articsókás krémmel

Vegetáriánus , Közepes

Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldborsó pirított gombával és sajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: