Magyaros makaroni
Hozzávalók:
- 3 ujjnyi szelet császárszalonna
- 50 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 2ek pirospaprika
- 2 zöldpaprika
- 1paradicsom
- 60 dkg makaróni
- 12 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítés:
A császárszalonnát kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd ha már kész a pörköltalap, jöhet a kockára vágott sertéscomb, a foghagyma, a só, és kis adagokban a víz. Ha elkészült a pörkölt, adjuk hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot. Főzzük ki a makarónit, majd ha leszűrtük, keverjük össze a pörkölttel. Öntsük jénai edénybe, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük forró sütőben kb. 20 percig.
Hasonló receptek
Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos káposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes