Paradicsomos káposzta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt kömény
  • zellerzöld

Elkészítés:

A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát kevés sós vízben feltesszük főni. Mikor a káposzta már majdnem megpuhult, az olajból és rizslisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsompürét és hideg vízzel felöntve simára keverjük. Amikor a káposzta megfőtt, ezzel a rántással besűrítjük, megcukrozzuk, zellerzölddel és őrölt köménnyel ízesítjük és még egyszer összeforraljuk.

Hasonló receptek

Kelkáposztafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött paprika

Egytálétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Bazsalikomos omlett

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: