Paradicsomos káposzta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt kömény
  • zellerzöld

Elkészítés:

A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát kevés sós vízben feltesszük főni. Mikor a káposzta már majdnem megpuhult, az olajból és rizslisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsompürét és hideg vízzel felöntve simára keverjük. Amikor a káposzta megfőtt, ezzel a rántással besűrítjük, megcukrozzuk, zellerzölddel és őrölt köménnyel ízesítjük és még egyszer összeforraljuk.

Hasonló receptek

Kagylótészta csirkehússal és gombával

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szardíniai omlett

Egytálétel, Könnyű

Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: