Paradicsomos káposzta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt kömény
  • zellerzöld

Elkészítés:

A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát kevés sós vízben feltesszük főni. Mikor a káposzta már majdnem megpuhult, az olajból és rizslisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsompürét és hideg vízzel felöntve simára keverjük. Amikor a káposzta megfőtt, ezzel a rántással besűrítjük, megcukrozzuk, zellerzölddel és őrölt köménnyel ízesítjük és még egyszer összeforraljuk.

Hasonló receptek

Sajtos húsfalatok

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Aszpikos-zöldséges marhahús

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Borjúérmék spárgával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: