Rizstorta / Rizskoch

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 liter tejből készült tejberizs
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • csokimáz/puding
  • reszelt citromhéj
  • friss gyümölcs
  • 3 tojás
  • vaj

Elkészítés:

A hideg tejberizsbe belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd a habbá vert fehérjét is. Egy kerek tortaformát vagy jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk prézlivel, s beletesszük a massza felét. Beborítjuk friss, kimagozott (s lecsurgatott) bogyós gyümölccsel, s betakarjuk a maradék tejberizzsel. Középmeleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, s bevonjuk olvasztott csokimázzal vagy pudinggal. Készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is. Ha nincs erre időnk, szórjuk meg porcukorral, vagy öntsük le egy kis málnaszörppel.

Hasonló receptek

Somlói galuska

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Diós-meggyes rakott kifli

Desszert, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes

Modern zabos almás lepény

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: