Rizstorta / Rizskoch
Hozzávalók:
- 1,5 liter tejből készült tejberizs
- gluténmentes zsemlemorzsa
- csokimáz/puding
- reszelt citromhéj
- friss gyümölcs
- 3 tojás
- vaj
Elkészítés:
A hideg tejberizsbe belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd a habbá vert fehérjét is. Egy kerek tortaformát vagy jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk prézlivel, s beletesszük a massza felét. Beborítjuk friss, kimagozott (s lecsurgatott) bogyós gyümölccsel, s betakarjuk a maradék tejberizzsel. Középmeleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, s bevonjuk olvasztott csokimázzal vagy pudinggal. Készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is. Ha nincs erre időnk, szórjuk meg porcukorral, vagy öntsük le egy kis málnaszörppel.
Hasonló receptek
Somlói galuska
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Diós-meggyes rakott kifli
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes
Modern zabos almás lepény
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes