Rizstorta / Rizskoch

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 liter tejből készült tejberizs
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • csokimáz/puding
  • reszelt citromhéj
  • friss gyümölcs
  • 3 tojás
  • vaj

Elkészítés:

A hideg tejberizsbe belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd a habbá vert fehérjét is. Egy kerek tortaformát vagy jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk prézlivel, s beletesszük a massza felét. Beborítjuk friss, kimagozott (s lecsurgatott) bogyós gyümölccsel, s betakarjuk a maradék tejberizzsel. Középmeleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, s bevonjuk olvasztott csokimázzal vagy pudinggal. Készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is. Ha nincs erre időnk, szórjuk meg porcukorral, vagy öntsük le egy kis málnaszörppel.

Hasonló receptek

Kalács lisztérzékenyeknek

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Bonbon

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csokipuding házilag (laktózmentes)

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: