Piperade

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8-8 paradicsom és zöldpaprika
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirított kenyérszeletek

Elkészítés:

Az olajban néhány percig pároljuk a felszeletelt paprikát, meg a cikkekre vágott paradicsomot. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük és állandóan kevergetjük, így saját levében puhul meg. Amikor a paradicsom szétfőtt, belekeverjük az elhabart tojásokat és ezzel addig sütjük, amíg az egész megkocsonyásodik. Tálalás előtt csíkokra vágott tarjával betakarjuk és pirított kenyérrel kínáljuk.

Hasonló receptek

Hagymás sertésmáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Májpástétom vajastésztában

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya csőben sütve

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: