Receptkereső

Kecskesajtos brokkoli

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg brokkoli
  • 30 dkg sovány sonka
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa#A sütéshez 4 dkg vaj

Elkészítés:

A megtisztított brokkolit egészben hagyva, sós forró vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, amikor kissé kihűlt, rózsákra szedjük és serpenyőben, felforrósított vajban 5 percig pirítjuk, közben sózzuk. Kivajazott sütőtálra terítjük és egyenletesen elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sonkát. Egy csészében kevergetve megpuhítjuk a kecskesajtot, hozzákeverjük a tejszínt, a felvert tojást, a reszelt sajt felét és megsózzuk. A mártást rákenjük a brokkolira, meghintjük zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben 10 percig sütjük és azonnal tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: