Kecskesajtos brokkoli
Hozzávalók:
- 60 dkg brokkoli
- 30 dkg sovány sonka
- 10 dkg kecskesajt
- 1,5 dl tejszín
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa#A sütéshez 4 dkg vaj
Elkészítés:
A megtisztított brokkolit egészben hagyva, sós forró vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, amikor kissé kihűlt, rózsákra szedjük és serpenyőben, felforrósított vajban 5 percig pirítjuk, közben sózzuk. Kivajazott sütőtálra terítjük és egyenletesen elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sonkát. Egy csészében kevergetve megpuhítjuk a kecskesajtot, hozzákeverjük a tejszínt, a felvert tojást, a reszelt sajt felét és megsózzuk. A mártást rákenjük a brokkolira, meghintjük zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben 10 percig sütjük és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Tejberizs eperrel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Pulykacsíkok rizságyon
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott spagetti
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes