Sajtfondü almával
Hozzávalók:
- 4 szelet 2 centi vastag kenyér
- 1 mogyoróhagyma
- 50 dkg edami sajt
- 50 dkg füstölt sajt
- 4 evőkanál tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál almapálinka
- 4 alma (jonagold)
- 1 citrom
Elkészítés:
A kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet felkockázzuk. A mogyoróhagymát kettévágjuk és a fondüedény alját bedörzsöljük. A sajtokat felkockázzuk. A tejet, a tejszínt, a sajtkockákat a fondüedénybe tesszük és állandóan kevergetve kislángon addig olvasztjuk, míg krémes masszát kapunk. A tűzről levéve belekeverjük a pálinkát és újra felforraljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat négyfelé vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A kenyérkockákat és az almaszeleteket fondüvillával a sajtba mártva fogyasztjuk.
Hasonló receptek
Göngyölt tojás
Előétel, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres tallérok
Előétel, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sütőtökkel töltött krumpli
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes