Receptkereső

Göngyölt tojás

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1,5 dl húsleves
  • 1,5 dl tejszín
  • 15 dkg ementáli sajt
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 8 kemény tojás
  • 4 kanál tejföl
  • pirospaprika
  • csípős mustár
  • 10 dkg húsos szalonna
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk és vajon üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel és kicsit pirulni hagyjuk. Felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, majd egy kis ideig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük és villával összetörjük. A tojássárgáját tejföllel és a maradék sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket. A tűzálló tálat megszórjuk zsemlemorzsával és belefektetjük a vékony szalonna csíkokba tekert tojást és mártással meglocsoljuk őket. Forró sütőben 15 percig sütjük.

Új keresés

Válasszon diétát: