Sütőtökkel töltött krumpli

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 4 nagy (egyenként 20 dkg-osak) burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • fél kávéskanál reszelt szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt
  • (őrölt bors)#A sütéshez vaj

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, 1 dl vízbe tesszük, 1 mokkáskanál sóval meghintjük és 30 percig főzzük. Közben a burgonyákat jól lesikáljuk és 25 percre gőz fölé tesszük. Amikor kissé kihűltek, a felső egyharmadukat levágjuk, a belsejüket kávéskanállal kivájjuk, úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A megfőtt sütőtököt és a krumplik belsejét villával összezúzzuk, elkeverjük a vajjal, a szerecsendióval és sóval, borssal ízesítjük. Ha már jó habos, a reszelt sajt felét is belekeverjük. Megtöltjük a krumplikat, kivajazzuk a tepsit, beletesszük a négy krumplit, a tetejüket meghintjük a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Libamájpástétom gyümölcsökön

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Raclette-tál

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos rétes - tyropita

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: