Sütőtökkel töltött krumpli

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 4 nagy (egyenként 20 dkg-osak) burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • fél kávéskanál reszelt szerecsendió
  • 15 dkg reszelt sajt
  • (őrölt bors)#A sütéshez vaj

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, 1 dl vízbe tesszük, 1 mokkáskanál sóval meghintjük és 30 percig főzzük. Közben a burgonyákat jól lesikáljuk és 25 percre gőz fölé tesszük. Amikor kissé kihűltek, a felső egyharmadukat levágjuk, a belsejüket kávéskanállal kivájjuk, úgy, hogy legalább 1 centis faluk maradjon. A megfőtt sütőtököt és a krumplik belsejét villával összezúzzuk, elkeverjük a vajjal, a szerecsendióval és sóval, borssal ízesítjük. Ha már jó habos, a reszelt sajt felét is belekeverjük. Megtöltjük a krumplikat, kivajazzuk a tepsit, beletesszük a négy krumplit, a tetejüket meghintjük a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Aszpikos avokádós rák

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lecsós palacsinta

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Házi sajt 2.

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: