Burgonya krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szétfővő burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- gluténmentes ételízesítő
- babérlevél
- gluténmentes kenyérkocka
- 1 dl zsírszegény tejföl
- kevés olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk. A meghámozott, felvagdalt burgonyát a hagymára tesszük, vízzel bőven felöntjük, a fűszerekkel ízesítjük és puhára főzzük. Ha megfőtt, összeturmixoljuk és a zsírszegény tejföllel behabarjuk. Vágott petrezselyemmel díszítjük és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Hasonló receptek
Sajtos parajleves pirított zsemlekockával
Leves, Könnyű
Vashiány, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Márványsajtos burgonya krém leves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes