Burgonya krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg szétfővő burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- gluténmentes ételízesítő
- babérlevél
- gluténmentes kenyérkocka
- 1 dl zsírszegény tejföl
- kevés olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk. A meghámozott, felvagdalt burgonyát a hagymára tesszük, vízzel bőven felöntjük, a fűszerekkel ízesítjük és puhára főzzük. Ha megfőtt, összeturmixoljuk és a zsírszegény tejföllel behabarjuk. Vágott petrezselyemmel díszítjük és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Hasonló receptek
Marhahúsleves májgombóccal
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Leves, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Olasz paradicsomleves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes