Olasz paradicsomleves
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kígyóuborka
- almaecet
- olíva vagy kókuszolaj
- 0,5 l sűrített paradicsom (15-17%-os)
Elkészítés:
A paprikát és paradicsomot jól megmossuk, a paprikát felkarikázzuk a paradicsomot felkockázzuk. A hagymát a felmelegített olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, megvárjuk míg egy kis levet enged, pici vizet (1 kiskanál) öntünk rá és hozzáadjuk a paprikát, 1 gerezd fokhagymát, megfőzzük, mintha lecsót készítenénk. Amikor megfőtt, beletesszük a turmixgépbe, pépesítjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, hozzáöntünk vizet (amilyen sűrűre szeretnénk), egy kiskanál almaecetet és összeforraljuk. Hidegen tálaljuk a tetejére uborka darabkákat tehetünk. Adagonként Energia: 135 kcal, szénhidrát: 27,8 g
Hasonló receptek
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes