Olasz paradicsomleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • almaecet
  • olíva vagy kókuszolaj
  • 0,5 l sűrített paradicsom (15-17%-os)

Elkészítés:

A paprikát és paradicsomot jól megmossuk, a paprikát felkarikázzuk a paradicsomot felkockázzuk. A hagymát a felmelegített olajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, megvárjuk míg egy kis levet enged, pici vizet (1 kiskanál) öntünk rá és hozzáadjuk a paprikát, 1 gerezd fokhagymát, megfőzzük, mintha lecsót készítenénk. Amikor megfőtt, beletesszük a turmixgépbe, pépesítjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, hozzáöntünk vizet (amilyen sűrűre szeretnénk), egy kiskanál almaecetet és összeforraljuk. Hidegen tálaljuk a tetejére uborka darabkákat tehetünk. Adagonként Energia: 135 kcal, szénhidrát: 27,8 g

Hasonló receptek

Hideg cukkinileves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Böjti burgonyaleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejes zöldségleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: