Májjal töltött tök
Hozzávalók:
- 1 spárgatök olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemáj
- 2 szelet kenyér
- 2 főtt tojás
- 1 tojás só őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem zsemlemorzsa
- 2,5dl zöldségleves
- lehet leves kockából
- 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A tököt félbevágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk. Forró olajon megfuttatjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, a darált csirkemájat és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk az áztatott kicsavart fehér kenyeret, a kockára vágott főtt tojást, a tojást és sóval, borssal petrezselyemmel fűszerezzük. Összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát szórunk hozzá, hogy formálható tölteléket kapjunk. A tök belsejében egyenletesen elosztjuk a tölteléket és vizes kézzel elsimítjuk a tetejüket. Tepsibe fektetjük, aláöntjük a zöldséglevest és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Közben locsolgatjuk a szaftjával és mielőtt kivennénk, megszórjuk reszelt sajttal. Ha ráolvadt akkor tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótos-sajtos rétes
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsóval töltött burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tök lecsó
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes