Répafőzelék
Hozzávalók:
- 1-2 kg répa
- 1-2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál margarin
- víz
- só
- cukor
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, edénybe tesszük és fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszünk 1-2 evőkanál margarint (ez ízlés dolga, ki is hagyható belőle) és sót. Ha forrásban lévő vízben kezdjük főzni, akkor szebb színe lesz - legalábbis az okosok ezt mondják. A répákat nagyon puhára főzzük, aztán levesszük a tűzről és kefíres habarást készítünk, amitől lágyabb lesz az étel íze. Az egészet összeturmixoljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Lencse főzelék (1 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Halas búzagombóc citrommártásban
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Cso, Mogyorómentesntritkulás, Cukormentes