Répafőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-2 kg répa
  • 1-2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál margarin
  • víz
  • cukor

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, edénybe tesszük és fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszünk 1-2 evőkanál margarint (ez ízlés dolga, ki is hagyható belőle) és sót. Ha forrásban lévő vízben kezdjük főzni, akkor szebb színe lesz - legalábbis az okosok ezt mondják. A répákat nagyon puhára főzzük, aztán levesszük a tűzről és kefíres habarást készítünk, amitől lágyabb lesz az étel íze. Az egészet összeturmixoljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Lencse főzelék (1 személyre)

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Halas búzagombóc citrommártásban

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Cso, Mogyorómentesntritkulás, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: