Receptkereső

Lecsó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg paradicsom
  • 80 dkg zöldpaprika
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • pirospaprika

Elkészítés:

A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. Az olajhoz adjuk a szalonnát és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, megsózzuk és mérsékelt tűzön puhára főzzük. Párolt rizzsel vagy friss házikenyérrel kínálhatjuk. Üthetünk bele személyenként 1-2 tojást is.

Hasonló receptek

Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Cukormentes, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Sonkás egytál

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött cukkini

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: