Spenótos csirke
Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 2 dl olaj
- 40 dkg sült (ajvar) paprikakrém
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg (fagyasztott) spenót
- 20 dkg basmati rizs
- 2 banán
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, egy serpenyőben, 1 dl felforrósított olajban megpirítjuk, majd kiszedjük, tepsibe tesszük, rákanalazzuk a paprikakrémet, megsózzuk, borsozzuk, alufóliával lefedjük és közepes hőmérsékleten 40 percig sütjük. Közben a zúzott fokhagymát olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a felengedett spenótot és 5 percig kislángon, állandóan kevergetve pároljuk, majd levesszük a tűzről, lefedjük és félretesszük. A rizst a használati utasítás szerint puhára főzzük. A banánokat hosszában félbevágjuk és a maradék olajban átsütjük. Tányérokra osztjuk a spenótot, a rizst, a banánt, rátesszük a húst és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csudajó spenót
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes
Gombás csirkefasírt
Egytálétel, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes