Mindent bele, úgy kell azt!
Hozzávalók:
- (4 személyre)
- 30 dkg csirke máj
- 15 dkg csirke szív
- 30 dkg csirke vagy pulyka mell filé
- 1,5 bögre rizs
- 0,5 bögre mirelit borsó
- 0,5 bögre mirelit kukorica
- 1 közepes alma
- 1 kisebb fej lila hagyma
- ízlés szerint só
- bors
- 1 kocka fokhagymás ízbomba
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A húsféléket megmossuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük és beletesszük a hagymát. Üvegesre pároljuk, miközben sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a húsokat és együtt főzzük, amíg kész nem lesz. Közben a szokásos módon kifőzzük a rizst, amikor kész, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát. Amint a húsok megfőttek hozzáadjuk a zöldséges borsót, elkeverjük. Felkockázzuk az megtisztított almát, hozzáadjuk és együtt főzzük pár percig. Utolsó mozzanatként megszórjuk a fokhagymás ízbombával, elkeverjük és már tálalhatjuk is.
Hasonló receptek
Spárgás pulykamell
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fűszeres marhaegytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes