Receptkereső

Aszpikos vegyes zöldség

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 35 dkg fehérrépa
  • 2 kis póréhagyma
  • 12,5 dkg zöldbab
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 tasak zselatinpor
  • 5 dl húsleves (leveskockából)
  • 1 csokor tárkony

Elkészítés:

A kétféle répát meghámozzuk, a pórét és a zöldbabot megtisztítjuk. Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük és hideg vízzel leöblítjük. A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a húslevesbe keverjük és állni hagyjuk. Amikor már sűrű, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá. Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hűtőbe tesszük a dermedésig. Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk és a maradék aszpikkal bevonjuk. Hűtőbe állítjuk. Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítjuk.

Hasonló receptek

Pirított fehér káposztával töltött csirkecomb

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Camamber sajt rántva

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos húsgombócok

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: