Sajtos-spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 80 dkg spenót (mirelit)
- 8 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 25 dkg marhahús
- 3 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 12 lasagne tészta (előfőzőtt)
- szerecsendió (reszelt)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A spenótot lábasban felengedjük, majd 5 dkg vajat adunk hozzá és sóval, borssal ízesítve addig pároljuk, míg minden víz elpárolog belőle. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Kivajazott tűzálló tálba teszünk egy adag lasagnét, spenótkrémmel megkenjük és sajtszeletekkel befedjük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére sajt kerüljön, erre szerecsendiót szórunk és a maradék vajat rámorzsoljuk. Meleg sütőben készre sütjük. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Töltött burgonya májjal
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Makaróni olasz módon
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Töltött cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes