Csirkemáj roston 2.
Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkemáj
- 15 dkg császárszalonna
- 1 teáskanál majoránna
- törött fekete bors
- só és mustár
- ízlés szerint.
Elkészítés:
A császárszalonnát hajszálvékony, de akkora szeletekre vágom, hogy egy-egy májdarab beleférjen. A májakat, a szívekről leválasztom, (ez utóbbit levesbe főzöm), egyenként megborsozom, megszórom majoránnával, megkenem mustárral, majd egy-egy szalonnaszeletbe úgy csomagolom be, hogy ne tudjon szétesni (esetleg hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzöm). A felforrósított grillsütő rácsára szorosan egymás mellé teszem a csomagocskákat, majd néhány percnyi sütés után megfordítom. Gázsütőben is elkészíthető, de legalább 10 percig elő kell melegíteni a sütőt. Sok salátával, mártással kínálom. A tányéron sózom.
Hasonló receptek
Lazac sütőben
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn
Királypaéacsinta
Húsétel, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamell gazdagon
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes