Receptkereső

Fokhagymás tengerihal-filé

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény

Hozzávalók:

  • 1/2 kg fagyasztott szálkamentes filézett tengeri hal (pl. tonhal)
  • 2-3 dl zsírszegény tej
  • 2 ev?kanál margarin
  • 3 gerezd fokhagyma
  • grill
  • vagy flecken fűszerkeverék
  • bors

Elkészítés:

A fagyos halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy, hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk. Teflonedényben megolvasztjuk a margarint, beletesszük a halat és fedő alatt, mindkét oldalán 2, 5-2, 5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Új keresés

Válasszon diétát: