Lesütött csirkemáj
Hozzávalók:
- Fél kg csirkemáj
- 10 dkg sertészsír
- fél mokkáskanál őrölt feketebors
- fél mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítom és a zsírban kis lángon fedővel felteszem sülni. Időnként meg-megrázogatom, majd egy fél óra múlva hozzáteszem a borsot és a majoránnát. Ezekkel is összerázogatom és 5 perc múlva lezárom, összerázom a sóval és kész. Melegen héjában sült burgonyával, vagy burgonyapürével tálalom. Ha hidegen akarom fogyasztani, akkor kétféleképpen hagyhatom kihűlni: zsírjával, vagy zsírja nélkül.
Hasonló receptek
Ördöngős csirkemáj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás - sajtos pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zelleres-almás-szilvás máj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes