Lesütött csirkemáj
Hozzávalók:
- Fél kg csirkemáj
- 10 dkg sertészsír
- fél mokkáskanál őrölt feketebors
- fél mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítom és a zsírban kis lángon fedővel felteszem sülni. Időnként meg-megrázogatom, majd egy fél óra múlva hozzáteszem a borsot és a majoránnát. Ezekkel is összerázogatom és 5 perc múlva lezárom, összerázom a sóval és kész. Melegen héjában sült burgonyával, vagy burgonyapürével tálalom. Ha hidegen akarom fogyasztani, akkor kétféleképpen hagyhatom kihűlni: zsírjával, vagy zsírja nélkül.
Hasonló receptek
Csirkemell joghurtban sütve
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos joghurtos pulykaszeletek
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes
Rizottóval töltött csirkemell
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes