Padlizsános hal
Hozzávalók:
- 60 dkg tengerihal-filé
 - 50 dkg padlizsán
 - 50 dkg paradicsom
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 5 evőkanál olívaolaj
 - borsikafű
 - só
 
Elkészítés:
A padlizsánt héjastól és hosszában ujjnyi vastagra szeleteljük. Teflonserpenyőben szeletenként elősütjük, majd besózzuk. A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk. Ezután egy tűzálló edényben rétegezzük a halat, a padlizsánt és a paradicsomkarikákat. Közben sózzuk, megszórjuk a borsikával és fokhagymával ízesítjük. Forró sütőben 200-220 Celsius-fokon 40 perc alatt pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Libamájjal töltött csirkemell fahéjas szilvával
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diétás vagdalt
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes