Máj és alma
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt sertésmáj
- 1 alma
- 1 fél fej hagyma
- őrölt bors
- őrölt majoránna
- kakukkfű
- citromlé
- ketchup
- olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát kevés olívaolajon serpenyőben megpirítom, majd a kockákra darabolt almát és feldarabolt főtt májat ráöntöm a hagymára. Kevés ketchupot engedek rá (kb. 2 evőkanál), ízlés szerint majoránna, kakukkfű, bors és citromlé rá. Kakukkfűből és ketchupból elég kevés, hogy ne az dominálja az ízvilágát az ételnek. Citromlét azért tettem hozzá, hogy a savanykás íz kicsit kompenzálja az alma édes ízét. Szerintem nagyon érdekes és fincsi ez az ízkombináció (kicsit magyaros-kicsit amerikai- mégis a távol-keleti kajákra emlékeztet)
Hasonló receptek
Főtt tészta fűszeres parajmártással
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vashiány
Grillezett köményes sertéstarja
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Serpenyőben sült vörösboros csirke
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes