Spárgatökös pulykaragu
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykacombfilé
- 60 dkg tisztított spárgatök
- 3 zsenge sárgarépa
- 2 zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olívaolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg a felaprított hagymát, tegyük bele a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk meg és annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Közepes tűzön pároljuk félpuhára, szórjuk bele a fél karikákra vágott sárgarépát, a zellert és a kockákra darabolt tököt. Öntsük rá a bort és ha kevés a szaftja, vízzel pótoljuk. Közepes tűzön főzzük készre és mielőtt levesszük a tűzről, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Báránykaraj karfiollal
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pagi tál
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes