Banános birkaragu rizskoszorúval
Hozzávalók:
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 70 dkg kockára vágott birkahús
- 2 evőkanál olaj
- 7,5 dkg vaj
- 5-5 dkg fenyőmag és cérnametélt
- 4 nagy banán
- 40 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt fahéj és reszelt szerecsendió
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A húst az olaj és 2, 5 dkg vaj keverékében aranyszínűre pirítjuk, majd sóval, borssal megszórjuk és kivesszük az edényből. A zsiradékban világosra pirítjuk az apróra tördelt cérnametéltet és a fenyőmagot, majd ezt is kivesszük. A banánokat meghámozzuk és 3 cm vastagon felkarikázzuk. A húskockákat visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a meghámozott és összezúzott paradicsomot, a banánkarikákat, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük és kislángon puhára főzzük. Közben a rizst háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük a cérnametéltet. Amikor kész, hozzáadjuk a fenyőmagot, a maradék vajat és kislángon összemelegítjük. A kész rizst lyukas közepű formába simítjuk, tálra borítjuk, középre halmozzuk a ragut. A petrezselyemmel körítjük, a maradék szószt külön kínáljuk mellé.
Hasonló receptek
Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyorós csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kukoricás rakott cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes