Receptkereső

Banános birkaragu rizskoszorúval

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 70 dkg kockára vágott birkahús
  • 2 evőkanál olaj
  • 7,5 dkg vaj
  • 5-5 dkg fenyőmag és cérnametélt
  • 4 nagy banán
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt fahéj és reszelt szerecsendió
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst az olaj és 2, 5 dkg vaj keverékében aranyszínűre pirítjuk, majd sóval, borssal megszórjuk és kivesszük az edényből. A zsiradékban világosra pirítjuk az apróra tördelt cérnametéltet és a fenyőmagot, majd ezt is kivesszük. A banánokat meghámozzuk és 3 cm vastagon felkarikázzuk. A húskockákat visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a meghámozott és összezúzott paradicsomot, a banánkarikákat, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük és kislángon puhára főzzük. Közben a rizst háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük a cérnametéltet. Amikor kész, hozzáadjuk a fenyőmagot, a maradék vajat és kislángon összemelegítjük. A kész rizst lyukas közepű formába simítjuk, tálra borítjuk, középre halmozzuk a ragut. A petrezselyemmel körítjük, a maradék szószt külön kínáljuk mellé.

Hasonló receptek

Paprikás rizses hús

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkés karfiol

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség

Új keresés

Válasszon diétát: