Mustáros-spenótos csirke

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • étolaj
  • 2 csirkemell feldarabolva
  • bors
  • fokhagyma
  • fél kiskanál mustár (fűszererezett mustár a legjobb)
  • 1 közepes alma
  • 1/4 csésze almaecet
  • 3 csésze zsenge spenót

Elkészítés:

1. A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk, sóval és feketeborssal fűszerezzük. 2. Olajat hevítünk, ezen a húst 5-6 percig pirítjuk minden oldalon. Ha kész, tányérra tesszük, melegen tartjuk. 3. Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a feldarabolt fokhagymát, a mustárt, az ecetet és meghámozott és feldarabolt almákat. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon kevergetve főzzük kb. 5 percig. 4. A húst hozzáadjuk és kb. 3 percig együtt főzzük. 5. Beletesszük a zsenge spenótot is és még 1-2 percig kevergetve pároljuk. Köretnek ízléstől és diétától függően) rizst, zöldséget vagy tésztát adunk.

Hasonló receptek

Csirkemell joghurtban sütve

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkegombóc

Húsétel, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Baromfifasírt

Húsétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: