Mustáros-spenótos csirke
Hozzávalók:
- étolaj
- 2 csirkemell feldarabolva
- só
- bors
- fokhagyma
- fél kiskanál mustár (fűszererezett mustár a legjobb)
- 1 közepes alma
- 1/4 csésze almaecet
- 3 csésze zsenge spenót
Elkészítés:
1. A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk, sóval és feketeborssal fűszerezzük. 2. Olajat hevítünk, ezen a húst 5-6 percig pirítjuk minden oldalon. Ha kész, tányérra tesszük, melegen tartjuk. 3. Ugyanabba a serpenyőbe beletesszük a feldarabolt fokhagymát, a mustárt, az ecetet és meghámozott és feldarabolt almákat. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon kevergetve főzzük kb. 5 percig. 4. A húst hozzáadjuk és kb. 3 percig együtt főzzük. 5. Beletesszük a zsenge spenótot is és még 1-2 percig kevergetve pároljuk. Köretnek ízléstől és diétától függően) rizst, zöldséget vagy tésztát adunk.
Hasonló receptek
Libamájjal töltött libamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás sajtos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes