Kéksajtos pulykacsíkok dióval
Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka-
- vagy csirkemell
- 5 dkg póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg színes paprika
- 4 evőkanál olaj
- 10 dkg kéksajt
- 1 körte (kb. 15 dkg)
- 1 dl tejszín
- 2 dkg dióbél
- 30 dkg tetszőleges tészta
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd ceruza vastagságú, 3-4 cm-es csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, fehéredésig pirítjuk benne a húst, rátesszük a pórét, a fokhagymát és 1-2 percig tovább pirítjuk. Rámorzsoljuk a sajtot, pici vizet öntünk alá és amikor elolvadt a sajt, sózzuk, borsozzuk. A körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és a húsukat felszeleteljük. A paprikával együtt beletesszük a raguba. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Serpenyőben szárazon, pár perc alatt megpörköljük a dióbelet, az étel tetejére szórjuk és tálaljuk. Köretnek főtt tésztát adjunk hozzá.
Hasonló receptek
Székely almás hús
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ananászos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirke carbonara
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn