Göngyölt máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg szárnyasmáj (csirke vagy pulyka)
  • zsálya
  • bors
  • göngyöléshez bacon vagy cukkini
  • padlizsán

Elkészítés:

A májat megtisztítod, sózod, borsozod, zsályával megszórod (ha friss zsályaleveled van, azt egészben simítod rá a májra a göngyöléskor), majd baconbe tekered, fogpiszkálóval összetűzöd. Ha a zöldséges változatot készíted el, a vékony, hosszú szeletekre vágott padlizsánt és cukkinit blansírozd előtte, hogy ne roppanjon el a göngyöléskor. A májgöngyölegeket kiolajozott tepsibe teszed és 15 percig sütöd.

Hasonló receptek

Serpenyős csirkemell mézzel, gombával és gyümölcsökkel

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Párolt zöldség csirkemellel

Húsétel, Könnyű

Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ördöngős csirkemáj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: