Zelleres-almás-szilvás máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 50 dkg pulykamáj
  • tört színes bors
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 púpos ek dijoni mustár
  • 2 szép szem alma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 3 szál angol zeller
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

A májat daraboljuk fel, majd keverjük át alaposan a mustáros fűszerekkel. A zsíron süssük ki belőle a vért, reszteljük kissé. Majd tegyük egy fedeles hőálló sütőtálba. Dobáljuk köré az aszalt szilvát, a szeletel almát, és a karikára vágott pórét, és zellert is. Fedjük le, és tegyük 15-20 percre 200 fokos sütőbe. A végén keverjük el benne a tejszín is, és tegyük így vissza pár percre a sütőbe. A ragut tálalhatjuk leveles tészta lapokon is.

Hasonló receptek

Pulykatekercs zöldségcsíkokkal

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Kacsahúsos penne

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: