Zelleres-almás-szilvás máj
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 1 ek zsiradék
- 50 dkg pulykamáj
- só
- tört színes bors
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 púpos ek dijoni mustár
- 2 szép szem alma
- 15 dkg aszalt szilva
- 3 szál angol zeller
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A májat daraboljuk fel, majd keverjük át alaposan a mustáros fűszerekkel. A zsíron süssük ki belőle a vért, reszteljük kissé. Majd tegyük egy fedeles hőálló sütőtálba. Dobáljuk köré az aszalt szilvát, a szeletel almát, és a karikára vágott pórét, és zellert is. Fedjük le, és tegyük 15-20 percre 200 fokos sütőbe. A végén keverjük el benne a tejszín is, és tegyük így vissza pár percre a sütőbe. A ragut tálalhatjuk leveles tészta lapokon is.
Hasonló receptek
Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Hawai csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Crohn, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szezámmagos csirkemáj
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes