Receptkereső

Tonhal aszalt szilvával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 150 g tonhal vagy busa
  • 0,5 dl halalaplé
  • 5 g margarin
  • 25 g aszalt szilva
  • 30 g tejföl
  • csipet bazsalikom
  • kakukkfű max. 1/2 - 1/2 g
  • 1 g citrom
  • 1 g só

Elkészítés:

Az alaposan megmosott aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. A felengedett,szeletekre vágott halat megsózzuk, és szűrt citromlével meglocsolva egy órán át pihentetjük. Majd minden szeletbe belegöngyölünk 1-2 szem magozott szilvát. A szeleteket hústűvel összetűzzük, margarinnal kikent tűzálló tálba egymásmellé rakjuk. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal. A megmaradt szilvát is rárakjuk. A halalaplevet citrommal ízesítve tejföllel elkeverjük, enyhén sózzuk. Ezt a halszeletekre öntjük. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Burgonya pürével tálalhatjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: