Firenzei halfilé
Hozzávalók:
- 6-8 szelet tengeri halfilé
- leveles paraj
- margarin
- zsírszegény sajt
- 3-4 szem paradicsom
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, béleljük ki a parajlevelekkel és szórjuk meg zúzott fokhagymával. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és a tálba fektetjük, beborítjuk paradicsomkarikákkal és reszelt füstölt sajttal bőségesen megszórjuk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Lecsós pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Halfilé zöldborsómártással (update 1)
Húsétel, Közepes
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Saslik
Húsétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes