Receptkereső

Pulykamáj zöldborsóval

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 50 dkg zöldborsó (mélyhűtött vagy konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg vaj
  • 1 csokor vágott petrezselyem

Elkészítés:

A májat megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a tejbe keverjük és beletesszük a májat. Legalább 1 órát pácoljuk. A zöldborsót sós vízben vagy gőzben megpároljuk (a konzervet lecsepegtetjük). A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Megforrósítjuk a vajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Lecsöpögtetjük a májat, a hagymához adjuk. Megpirítjuk, ha kész, megsózzuk. A zöldborsót jól lecsöpögtetjük, összekeverjük a hagymás májjal, a frissen vágott petrezselyemmel és összemelegítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: