Pulykamáj zöldborsóval

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 50 dkg zöldborsó (mélyhűtött vagy konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg vaj
  • 1 csokor vágott petrezselyem

Elkészítés:

A májat megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a tejbe keverjük és beletesszük a májat. Legalább 1 órát pácoljuk. A zöldborsót sós vízben vagy gőzben megpároljuk (a konzervet lecsepegtetjük). A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Megforrósítjuk a vajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Lecsöpögtetjük a májat, a hagymához adjuk. Megpirítjuk, ha kész, megsózzuk. A zöldborsót jól lecsöpögtetjük, összekeverjük a hagymás májjal, a frissen vágott petrezselyemmel és összemelegítjük.

Hasonló receptek

Lecsós szelet piritott csirkemájjal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Reszelt máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: