Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett pulykamell
- 10 dkg szójabab
- 1 kg narancs
- 1 dl szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 6 dkg vaj
- csipet őrölt gyömbér
- só.
Elkészítés:
A megmosott és lecsepegtetett pulykahúst 4-5 dkg-os szeletkékre vágjuk. A narancsot megmossuk, a felét meghámozzuk és felszeleteljük, a maradékot kifacsarjuk. Kevés vajon elősütjük a kevés sóval, őrölt gyömbérrel és mézzel fűszerezett pulykaérméket. Hozzáadjuk az előfőzött szójababot, majd a narancslevet és a szójaszószt ráöntve pároljuk. A narancsszeleteket csak az utolsó pillanatban, közvetlen tálalás előtt adjuk hozzá. Párolt vadrizzsel körítjük.
Hasonló receptek
Vidámfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Magyaros makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrógombóc kaprosan szójaliszttel, édes kefíres öntettel, pörkölt dióval
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes