Pekingi pulykaérmék vadrizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett pulykamell
- 10 dkg szójabab
- 1 kg narancs
- 1 dl szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 6 dkg vaj
- csipet őrölt gyömbér
- só.
Elkészítés:
A megmosott és lecsepegtetett pulykahúst 4-5 dkg-os szeletkékre vágjuk. A narancsot megmossuk, a felét meghámozzuk és felszeleteljük, a maradékot kifacsarjuk. Kevés vajon elősütjük a kevés sóval, őrölt gyömbérrel és mézzel fűszerezett pulykaérméket. Hozzáadjuk az előfőzött szójababot, majd a narancslevet és a szójaszószt ráöntve pároljuk. A narancsszeleteket csak az utolsó pillanatban, közvetlen tálalás előtt adjuk hozzá. Párolt vadrizzsel körítjük.
Hasonló receptek
Gratinírozott kínai kel lazaccal
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolitorta
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-sajtos lecsó
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes