Tejfölös burgonyafőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1-2 evőkanál zsír/olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott hagyma
  • 1-2 evőkanál rizsliszt/kukoricaliszt
  • 2 babérlevél
  • pirospaprika
  • majoránna
  • 1 dl tejföl
  • (ecet)
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A meghámozott, feldarabolt burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és puhára főzzük. A zsírból vagy olajból és a rizslisztből világosbarna rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott hagymát, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és a főtt burgonya levével. Simára elkeverjük és a burgonyára öntjük. A berántott főzelékbe tesszük a tejfelt, (ecetet), tört borsot, majoránnát és felforraljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Savoyai csőben sült burgonya

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kecskesajtos brokkoli

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejfölös tészta

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: