Tökfőzelék: Update2
Hozzávalók:
- 1 tök
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- ízlés szerint friss kapor
- vagy szárított kaporlevél
- 1 csapott evőkanál vegeta
- 1-2 evőkanál tengeri só
- 4 dl tejföl
- kb. fél liter 1.5%-os tej
- csipet pirospaprika
Elkészítés:
A tökkel nem tökölünk, rögtön meghámozzuk, félbevágjuk és ha szükséges, kikanalazzuk a magvát. Legyaluljuk, besózzuk és ennyi szenvedés után bő 10 percig állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, a tűzről levéve, kevergetés mellett hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, majd visszatesszük a tűzre. Alig 1-2 percig sütjük (ha ez alatt megég a rántás, szaftosat káromkodunk és újra kezdjük). Amikor a cucc elérte az aranybarna színt levesszük a tűzről és megtréfáljuk némi pirospaprikával. A levet eresztett tököt kinyomkodjuk, mielőtt összekeverjük a rántással. A tejfölt apránként, kevergetve adjuk hozzá, a tűzre téve 2-3 percig főzzük. A tejet ezután löttyintjük hozzá, annyit, hogy a szemérmes tököt épphogy ellepje. Végül, a kaprot és a vegetát hozzáadva, úgy 30-40 percig főzzük.
Hasonló receptek
Sonkás sajtos rakott tészta.
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás pórétorta
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű őszi tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes