Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával
Hozzávalók:
- vékony
- kis szeletekre vágott máj (sertés-
- marhamáj is lehet)
- só (a végén)
- bors
- szárított kakukkfű
- kevés zsiradék
- alma
- vaj
- fahéj
- kevés víz
Elkészítés:
A májszeleteket bedörzsöljük borssal és sok-sok kakukkfűvel, majd teflonserpenyőben minimális zsiradékon átsütjük mindkét oldalukat. Tényleg legyen jól átsütve! Mikor kész, enyhén megsózzuk. Közben a nem túl vékony szeletekre vágott almát kevés vajra téve, kevés vízzel (vagy borral) felöntve, fahéjjal meghintve fedő alatt megpároljuk. Vegyük le a tűzről, mielőtt szétfőne! Adjuk a sült máj mellé, rizs kíséretében.
Hasonló receptek
Almás csirkemáj sajtos burgonyával
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vörösboros hátszín
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Egyszerű marhasült
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes