Tonhal aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 150 g tonhal vagy busa
- 0,5 dl halalaplé
- 5 g margarin
- 25 g aszalt szilva
- 30 g tejföl
- csipet bazsalikom
- kakukkfű max. 1/2 - 1/2 g
- 1 g citrom
- 1 g só
Elkészítés:
Az alaposan megmosott aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. A felengedett,szeletekre vágott halat megsózzuk, és szűrt citromlével meglocsolva egy órán át pihentetjük. Majd minden szeletbe belegöngyölünk 1-2 szem magozott szilvát. A szeleteket hústűvel összetűzzük, margarinnal kikent tűzálló tálba egymásmellé rakjuk. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal. A megmaradt szilvát is rárakjuk. A halalaplevet citrommal ízesítve tejföllel elkeverjük, enyhén sózzuk. Ezt a halszeletekre öntjük. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Burgonya pürével tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Cigánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kacsahúsos penne
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes