Ricottával töltött cukkini
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 30 dkg friss spenót
- 1 evőkanál vaj
- 5 dkg fenyőmag
- 2 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg főtt sonka
- 10 dkg főtt (sertés
- borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
- 25 dkg ricotta sajt
- 8 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet és belekeverjük a fenyőmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat és kivajazott sütőtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal és forró sütőben 25 percig sütjük.
Hasonló receptek
Sajtos-spenótos lasagne
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn
Káposztás báránysült
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes