Mozart-golyó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojásfehérje
  • kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.

Elkészítés:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk

Hasonló receptek

Szójás-narancsos rizsdesszert

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gesztenyés szendvicssütős párnácskák

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Sütőtökös torta naranccsal és dióval

Desszert, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: