Madártej

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 1 l tej
  • 2 és 1/2 csapott evőkanál cukor
  • 1 és 1/2 csomag vaníliáscukor
  • csipet só

Elkészítés:

A tojások fehérjéből és csipet sóból kemény habot verünk. A tejet a fele cukorral forraljuk fel és apránként szaggassuk bele a tojáshabot. Fél perc főzés után fordítsuk a másik oldalára, majd szűrőkanállal szedjük ki és hűlni hagyjuk. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük a tojáshabot az előírtnál tovább, mert ?gumis? lesz!) A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, majd állandó kevergetés mellett öntsük bele a forró (leszűrt) tejbe és sűrűsödésig főzzük (nem szabad forralni!!!). Tálaljuk ki poharakra és csokimázat csurgassunk rá. Jól behűtve tálaljuk.

Hasonló receptek

Habos őszibaracklepény

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Alma vörösborban (4 személyre)

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Bögrés mákos

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: