Humusz (csicseriborsókrém)
Hozzávalók:
- Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
- 6 evőkanálnyi forró víz
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanálnyi chilipor
- Tengeri só.
Elkészítés:
A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.
Hasonló receptek
Prágai sonkatekercs
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ringlis saslik
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes